Commissies

Om de wensen en belangen van de verschillende ledengroepen van Holland Solar te vertegenwoordigen, zijn er naast het bestuur diverse commissies en werkgroepen actief. Bovendien heeft Holland Solar zitting in diverse commissies en werkgroepen van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE).

Holland Solar kent de volgende 4 commissies:

  1. Commissie Consumenten PV: deze commissie houdt zich bezig met de dossiers die van belang zijn voor de residentiële zonnepanelenmarkt waaronder de salderingsregeling en de postcoderoosregeling. Bovendien denkt de commissie mee over de rol van kleine PV-installaties in de energietransitie.
  2. Commissie PV Groot: deze commissie houdt zich bezig met de dossiers die van belang zijn voor de markt van (middel)grote dakgebonden en grondgebonden zonnepanelensystemen waaronder de SDE+-regeling, ruimtelijke inpassing, integratie in het elektriciteitsnetwerk en maatschappelijke participatie.
  3. Commissie Zonnewarmte: deze commissie houdt zich bezig met alle dossiers die van belang zijn voor de markt van zonnewarmtesystemen waaronder het Klimaatakkoord, de ISDE-regeling en de SDE+-regeling.
  4. Commissie SolarTechniek: deze commissie is een samenwerking tussen Holland Solar en Techniek Nederland en houdt zich bezig met alle dossiers die van belang zijn voor de markt van installateurs waaronder opleiding & certificering, techniek & innovatie en verzekeringen.