Energieopslag

Het aanbod aan duurzame energie is in Nederland de afgelopen jaren heel hard gegroeid. Dat is goed, want de vraag ernaar neemt ook toe. Waar zonne-energie het voordeel heeft dat ze vrijwel op elke locatie opgewekt kan worden, is het nadeel dat er grote pieken in het opwekken van deze energie zijn. Niet alleen ons huidige elektriciteitsnet is hier onvoldoende op voorbereid, maar ook ons verbruik is hier niet op afgestemd. 

We staan als zonne-energiesector daarom voor de uitdaging om ervoor te zorgen dat de door ons opgewekte duurzame energie nuttig gebruikt kan worden. Het opslaan van energie vormt een goede oplossing hiervoor. Dat kan in verschillende vormen. Denk hierbij aan (seizoens)warmteopslag, batterijen voor de opslag van elektriciteit en conversie naar bijvoorbeeld waterstof.

Op dit moment ziet Holland Solar dat het tempo waarin verschillende vormen van opslag in Nederland gerealiseerd worden te traag verloopt.  In samenwerking met onze partners en de overheid werken we aan het oplossen van de barrières die de grootschalige toepassing van opslag nu in de weg zitten.

Gerelateerd nieuws:

Andere onderwerpen:

Sluit je nu aan bij al die andere bedrijven in de Nederlandse zonne-energiesector en word lid van Holland Solar!