Problemen met uw zonne-energiesysteem?

Help! Er brandt een rood lampje op mijn omvormer. In de app op mijn mobiele telefoon zie ik de opbrengst van mijn zonnepanelen niet meer. Zijn mijn zonnepanelen nu kapot? Wek ik nog wel stroom op? Het zijn enkele van de meldingen en vragen die met enige regelmaat bij Holland Solar binnenkomen.

In veel gevallen is er niets ernstigs aan de hand en werkt uw zonne-energiesysteem naar behoren. Uw omvormer heeft enkel de verbinding met het wifi-netwerk verloren omdat u bijvoorbeeld een nieuwe router voor uw internet in gebruik heeft genomen.

Holland Solar is echter niet het aanspreekpunt voor dergelijke problemen. Om u toch te kunnen helpen hebben we onderstaand stappenplan opgesteld dat u kunt doorlopen als u denkt dat uw zonne-energiesysteem defect is.

  1. Neem contact op met de installateur of leverancier van uw zonne-energiesysteem.
     
  2. Bestaat de installateur of leverancier niet meer? Neem dan contact op met de fabrikant.
     
  3. Bestaat de fabrikant niet meer of komt u samen met de fabrikant niet tot een geschikte oplossing? Neem dan contact op met een erkende zonne-energie-installateur bij u in de beurt.

    Een overzicht van erkende zonnepaneleninstallateurs (Zonnestroom/PV) vindt u hier. Een overzicht van erkende zonnewarmte-installateurs (Zonnewarmte/Zth) vindt u hier.