Deze vacature is ingevuld!

Holland Solar zoekt een (junior) beleidsmedewerk(st)er met kennis van, affiniteit met, en het liefst enige werkervaring op het gebied van zonne-energie in de gebouwde omgeving.

Holland Solar is dé belangenbehartiger van de Nederlandse zonne-energiesector die er, samen met marktpartijen, voor zorgt dat zonne-energie de belangrijkste energiebron van Nederland wordt. We beïnvloeden relevante besluitvorming en sturen mede de agenda rond wet- en regelgeving en subsidies. Als brancheorganisatie werken we nauw samen met onze leden aan het inspireren, informeren, verbinden en verder professionaliseren van de Nederlandse zonne-energiesector.

De Nederlandse zonne-energiesector groeit hard en dat zal voorlopig niet stoppen. Dit stelt de Nederlandse zonne-energiesector voor verschillende uitdagingen. De branchevereniging van deze bewegelijke sector zoekt een junior beleidsmedewerk(st)er die graag een bijdrage wil leveren aan de ontwikkeling van duurzame en veilige zonne-energiesystemen in de gebouwde omgeving.

Als junior beleidsmedewerk(st)er bij Holland Solar ben je actief in een boeiend netwerk van bedrijven, beleidsambtenaren, en collega brancheorganisaties. Je vervult de rol van secretaris van meerdere werkgroepen op het gebied van zonne-energie (zowel zonnestroom als zonnewarmte) in de gebouwde omgeving, en helpt bedrijven om oplossingen te bedenken voor knelpunten in beleid en regelgeving. Samen met je collega’s en leden van de werkgroepen, geef je input op officiële overheidsdocumenten en vertegenwoordig je de sector in overleggen met ambtenaren en andere stakeholders. Daarnaast maak je zelfstandig analyses en schrijf je brieven en papers om de lobby te ondersteunen.

Ben jij pas afgestuurd of een starter met enige werkervaring en ben jij bedreven in het goed onderhouden van relevante contacten en het afstemmen met veel partijen, dan is deze functie wellicht iets voor jou. Heb jij daarnaast al de nodige kennis van duurzame toepassingen en beleid, een natuurlijke neiging om goed op de hoogte te blijven van ontwikkelingen, en vind jij het interessant om inzicht te verwerven in relevante wet- en regelgeving, dan is dit echt iets voor jou.  

Wij zijn namelijk op zoek naar een professional met 1-3 jaar werkervaring of een starter met stevige stage- en afstudeerervaring in bij voorkeur de beleids-, overheids-, energie-, bouw-, of installatiesector. De ideale kandidaat heeft een WO-opleiding afgerond, liefst met een technische en/of bestuurskundige achtergrond, en heeft aantoonbaar affiniteit met zonne-energie en/ of met de energietransitie. Onze nieuwe collega is een oplossingsgericht persoon die goed hoofd- en bijzaken kan scheiden en zich niet laat ontmoedigen door bureaucratie (omdat je snapt dat dit erbij hoort). Je hebt goede communicatieve vaardigheden, een goed inlevingsvermogen, en zoekt graag naar praktische oplossingen voor de sector. Omdat wij diversiteit in ons team belangrijk vinden moedigen wij met name vrouwen aan om te solliciteren.

Wij bieden een uitdagende functie (0,8 – 1,0 FTE in overleg) met een goed salaris en bijbehorende arbeidsvoorwaarden, passend bij jouw leeftijd en werkervaring. Meteen tijdens de inwerkperiode zal je ervaren dat er in je nieuwe functie veel variatie zit en dat je veel vrijheid krijgt om je werk zelfstandig in te richten. Holland Solar bestaat uit een gezellig hecht team van hardwerkende, gedreven professionals met hart voor de energietransitie in het algemeen en de rol die zonne-energie daarin speelt in het bijzonder. We delen ons kantoor met enkele andere organisaties die zich ook richten op de verduurzaming van ons energiesysteem, waardoor de lijntjes met onze “externe collega’s” kort zijn. Lunchen doen we beneden in het bedrijfsrestaurant en eens per maand is er een gezellige activiteit met het hele kantoor. Behalve op ons kantoor in Utrecht is er ook de mogelijkheid om af te spreken op ons kantoor in Den Haag en kan een gedeelte van het werk desgewenst vanuit huis worden uitgevoerd.

Ben je geïnteresseerd in deze vacature dan nodigen wij je van harte uit om zo snel mogelijk, in ieder geval vóór 6 september, je sollicitatiebrief + CV te sturen naar karin.luimers@hollandsolar.nl. Via dit e-mailadres kun je ook terecht voor algemene vragen over de procedure. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je het beste een e-mail sturen naar wijnand.vanhooff@hollandsolar.nl. Vanwege de beperkingen door het coronavirus zullen de eerste sollicitatiegesprekken mogelijk digitaal plaatsvinden.