Holland Solar is met spoed op zoek naar een communicatieadviseur die in staat is om op professionele wijze te communiceren met onze leden, externe relaties, pers, media, etc. Ken jij toevallig de hands-on communicatieadviseur die wij zoeken, waarvan we verwachten dat hij/ zij een visie heeft op de profilering van Holland Solar en weet hoe deze visie operationeel in te vullen, dan komen wij daar graag mee in contact. Na een inwerkperiode zal deze kandidaat in staat moeten zijn om adequaat in te spelen op de actualiteit, zelf met nieuwswaardige voorstellen te komen, en goede contacten te onderhouden met journalisten van vakbladen en andere media. Voor wat betreft persvoorlichting gaan wij ervan uit dat deze kandidaat het proces, dat wordt uitgevoerd door directie en bestuur, zal coördineren en ondersteunen. Tenslotte verwachten wij dat onze nieuwe communicatieadviseur verantwoordelijkheid neemt voor de logistieke organisatie van onze eigen kennis- en netwerkbijeenkomsten en van onze deelname aan externe evenementen (bijv. beurzen).

Voor het goed uitvoeren van deze functie beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden in de Nederlandse taal (zowel mondeling als schriftelijk), beheersing van de Engelse taal wordt als een pré beschouwd. Verder is het van belang dat jij journalistieke ervaring en/of affiniteit hebt met duurzame energie en wordt het als een pré gezien als je ervaring hebt met belangenbehartiging. Tenslotte dien je bedreven te zijn met het werken met relatiebeheer systemen, content managementsystemen, en ruime ervaring te hebben met social media. In deze functie werk je nauw samen met directie en bestuur, en met je collega’s in het operationele team. Daarnaast vertegenwoordig je Holland Solar in externe communicatie-overleggen met strategische partners van Holland Solar. Wij realiseren ons dat we in deze vacature behoorlijk wat vragen en daarom gaan we graag met je in gesprek over op welke aspecten jij je als communicatiespecialist al hebt ontwikkeld en waar jij je nog verder zou willen/ moeten ontwikkelen.

Werken bij Holland Solar betekent functioneren in een gezellig hecht team van hardwerkende, gedreven professionals met hart voor de energietransitie in het algemeen en de rol die zonne-energie daarin speelt in het bijzonder. We bieden jou een werkomgeving waar jij uitgedaagd wordt om je verder te ontwikkelen in een zich snel ontwikkelende markt. We delen ons kantoor in Utrecht met een aantal andere organisaties die zich ook richten op de verduurzaming van ons energiesysteem, waardoor de lijntjes met onze “externe collega’s” heel kort zijn. Lunchen doen we beneden in het bedrijfsrestaurant en eens per maand is er een gezellige activiteit met het hele kantoor (tenminste, zo was het pre-corona).

Ben jij geïnteresseerd in deze vacature dan nodigen wij je van harte uit om zo snel mogelijk je motivatiebrief + CV te sturen naar wijnand.vanhooff@hollandsolar.nl. Via dit e-mailadres kun je ook algemene vragen stellen over de functie en/of over de sollicitatieprocedure.