De duurzame keurmerken Zonnekeur- Installateur en Zonnekeur-Boiler


Op initiatief van Holland Solar is een kwaliteitssysteem ontwikkeld om kennis en kunde op het gebied van zonnestroom en zonnewarmte te kunnen borgen.
Het doel is om bedrijven die installatietechnisch of bouwkundig betrokken zijn bij het verkopen, ontwerpen, monteren en beheren van zonne-energiesystemen een goede basis te geven om zonne-energie systemen van hoge kwaliteit te kunnen realiseren en dat vervolgens ook aan te tonen met het keurmerk.

Website DEPK
Onlangs is de speciale website www.zonnekeur.com online gegaan met alle informatie over de diverse keurmerken en de voorwaarden om deze te verkrijgen.

De stichting Duurzame Energie Prestatie Keur (DEPK) is opgericht in 2011 op initiatief van de Duurzame Energie koepel en Holland Solar. De doelstelling van de stichting is het beheren van kwaliteitskeurmerken op het gebied van duurzame energie producten en diensten. Op dit moment zijn er de volgende keurmerken:

Zonnekeur-boiler
Dit keurmerk bestaat al enige tijd. Op de website www.depk.nl (voorheen www.zonnekeur.com) is te vinden welke boilers in het bezit zijn van het keurmerk en wat de voorwaarden zijn waar een boiler aan moet voldoen om een keurmerk aan te vragen

Zonnekeur-installateur
Dit keurmerk is begin 2013 gelanceerd. Een groot aantal installateurs zijn geinteresseerd in het keurmerk en de eerste examens zonne-energie zijn door CITO afgenomen. In de komende periode verwachten we de eerste installateurs die het keurmerk aanvragen. Kijk op de website www.depk.nl naar de voorwaarden voor certificering.
Vanuit de opdrachtgevers en inkoopacties is reeds veel vraag naar gecertificeerde bedrijven.

U kunt alle informatie over de keurmerken en de voorwaarden hiervoor vinden op de website www.depk.nl