Holland Solar zoekt een ‘(junior) beleidsmedewerker markt en techniek’ met kennis van en affiniteit met zonne-energie, en het liefst enige werkervaring op het gebied van regelgeving, energie-infrastructuur en installatietechniek. Holland Solar is dé belangenbehartiger van de Nederlandse zonne-energiesector die er samen met de markt voor zorgt dat zonne-energie de belangrijkste energiebron van Nederland wordt. We beïnvloeden relevante besluitvorming en sturen mede de agenda rond wet- en regelgeving en subsidies. Als brancheorganisatie werken we nauw samen met onze leden aan het inspireren, informeren, verbinden en verder professionaliseren van de Nederlandse zonne-energiesector.

De Nederlandse zonne-energiesector groeit hard en dat zal voorlopig niet stoppen. Dit stelt de Nederlandse zonne-energiesector, en ook de Nederlandse installatie- en netbeheersector, voor verschillende uitdagingen op het gebied van netbeheer en installatiekwaliteit en -veiligheid. De branchevereniging van deze bewegelijke sector zoekt een junior specialist die energie krijgt van lastige vraagstukken rond netbeheer en installatiekwaliteit. Als beleidsmedewerker werk je in gesprek met aangesloten bedrijven aan voorstellen voor veilige zonnestroominstallaties die effectief kunnen worden aangesloten op het elektriciteitsnet. Houd jij ervan om de diepte in te gaan rond wet- en regelgeving en normen aangaande zonnestroom en -warmte?  Doe jij dat graag in nauwe samenwerking met je collega’s, onze leden en stakeholders om ons heen? Dan is deze functie voor jou als pas afgestuurde of starter met enige werkervaring een prachtige start.

Jij, als beleidsmedewerker, wordt actief in een boeiend netwerk van beleidsambtenaren, netbeheerders, bedrijven en collega brancheorganisaties. Je gaat zelfstandig aan de slag als secretaris van meerdere werkgroepen op het gebied van techniek en energie-infra en helpt bedrijven om knelpunten in beleid en regelgeving aan te pakken en oplossingen te bedenken. Samen met collega’s en leden van de werkgroepen geef je input op officiële overheidsdocumenten en vertegenwoordig je de sector in overleggen met ambtenaren, netbeheerders en andere stakeholders. Daarnaast maak zelfstandig je analyses en schrijf je brieven en papers om de lobby te ondersteunen.

Je staat aan het begin van je carrière waarbij je al de nodige technische kennis ontwikkeld hebt. Je hebt een natuurlijke neiging om goed op de hoogte te blijven van ontwikkelingen, en vindt het interessant om inzicht te verwerven in relevante wet- en regelgeving. Tenslotte ben je bedreven in het goed onderhouden van relevante contacten en het afstemmen met veel partijen.

Wij zijn op zoek naar

Een professional met 1-3 jaar werkervaring of een starter met stevige stage- en afstudeerervaring in bij voorkeur de beleids-, overheids- of de energiesector. De ideale kandidaat heeft een opleiding op WO-niveau afgerond, liefst met een technische achtergrond, en heeft aantoonbare affiniteit met zonne-energie en/ of met de energietransitie. Hierbij denken we bijvoorbeeld aan een afgeronde studie elektrotechniek in combinatie met bestuurskunde, of vergelijkbaar. Onze nieuwe collega is een oplossingsgericht persoon die hoofd- en bijzaken goed kan scheiden en zich niet laat ontmoedigen door bureaucratie (omdat je snapt dat dit er af en toe bij hoort). Je hebt goede communicatieve vaardigheden, hebt een goed inlevingsvermogen, en zoekt graag naar praktische oplossingen voor de sector.

Wij bieden je …

Een uitdagende functie met een goed salaris en bijbehorende arbeidsvoorwaarden, passend bij jouw leeftijd en werkervaring. Na een gedegen inwerkperiode zal je ervaren dat er in je nieuwe functie (0,8 – 1,0 FTE in overleg) veel variatie zit en dat je veel vrijheid krijgt om je werk zelfstandig in te richten. Holland Solar bestaat uit een gezellig hecht team van hardwerkende, gedreven professionals met hart voor de energietransitie in het algemeen en de rol die zonne-energie daarin speelt in het bijzonder. We delen ons kantoor met enkele andere organisaties die zich ook richten op de verduurzaming van ons energiesysteem, waardoor de lijntjes met onze “externe collega’s” kort zijn. Lunchen doen we beneden in het bedrijfsrestaurant en eens per maand is er een gezellige activiteit met het hele kantoor.

Sollicitatieprocedure

Ben je geïnteresseerd in deze vacature dan nodigen wij je van harte uit om zo snel mogelijk, maar in ieder geval vóór 4 januari, je sollicitatiebrief + CV te sturen naar karin.luimers@hollandsolar.nl.   Via dit e-mailadres kun je ook terecht voor algemene vragen over de procedure (gericht aan Karin Luimers) of over de functie (gericht aan Wijnand van Hooff). Vanwege de beperkingen door het coronavirus zullen de eerste gesprekken mogelijk digitaal plaatsvinden.