In 2018 wordt er in Nederland een recordaantal zonnepanelen geïnstalleerd. Dit stelt Holland Solar-voorzitter Jaap Baarsma deze week op radiozender BNR. Holland Solar verwacht dat er dit jaar meer dan 1 gigawattpiek zonnepanelen geïnstalleerd zal worden. Holland Solar baseert de recordgroei op informatie van haar leden en van de netbeheerders.

Zo heeft netbeheerder Enexis bij de presentatie van de halfjaarcijfers gemeld dat 2018 naar het zich laat aanzien een recordjaar wordt voor de groei van het aantal kleinverbruikers met een zonnepanelensysteem. Tot op heden zijn in 2018 bij Enexis al 32.569 nieuwe zonnepanelensystemen aangemeld en werd zodoende het 250.000e zonnepanelensysteem in het Enexis-werkgebied verwelkomd (noot: daarmee is ook de mijlpaal van 1 gigawattpiek zonnepanelen in het Enexis-werkgebied bereikt). Ook netbeheerder Alliander bereikte in het eerste halfjaar de mijlpaal van 1 gigawattpiek zonnepanelen.

Beluister het radio-item met Holland Solar-voorzitter Jaap Baarsma hier: 'Het dringt in alle poriën van de samenleving door dat zonne-energie een goede vorm van energie is'