Egbert van Gramsbergen is een van de Nederlanders die een lintje ontving voor zijn inzet voor de samenleving. Hij levert al jaren als ondernemer een aanzienlijke bijdrage aan de duurzame energie sector, met name in zonne-energie. Holland Solar wil hem van harte feliciteren en onderschrijft zijn grote inzet.

Egbert Gramsbergen is met zijn bedrijf RE-Source al jarenlang actief lid van Holland Solar. Hij heeft een lange staat van dienst in de zonne-energie sector. Zo was hij mede-oprichter van een van de eerste zonneboiler fabrikanten in Nederland. Inmiddels zet hij zich al jaren in voor de kwaliteit van zonne-energie in Nederland. In Afrika heeft hij een zonne-energie opleidingstraject begeleid, waarmee hij aangeeft ook internationaal en maatschappelijk zeer betrokken te zijn.
Naast zijn bijdrage aan diverse ISSO publicaties had hij als rapporteur zijn bijdrage aan het Handboek Zonne-energie, het standaardwerk op het gebied van zonne-energie. Egbert Gramsbergen staat mee vooraan bij het bepalen van de route naar kwaliteit en veiligheid van zonne-energie in Nederland. Zo is zijn bedrijf het allereerste Zonnekeur gecertificeerde bedrijf voor zowel zonnewarmte als zonnestroom in Nederland. Ook is Egbert Gramsbergen mede-oprichter van de Stichting Zonacademie, een initiatief om de installateur op het spoor van duurzame energie te zetten. Dat zijn jarenlange inzet nu beloond is met een koninklijke onderscheiding is dan ook meer dan terecht.