Zonnepanelen voorzien huizen van elektriciteit en zijn daarmee een belangrijke manier waarop consumenten bij kunnen dragen aan een duurzaam energiesysteem in Nederland. De aanschaf van zonnepanelen is voor consumenten op dit moment nog een pittige investering waar goed over nagedacht moet worden. Wat zijn nu die overwegingen die huishoudens motiveren of juist hinderen om zonnepanelen te installeren? Waarom heeft u al zonnepanelen, of zou u in de toekomst wel of niet tot aanschaf van zonnepanelen overgaan? Uw mening telt!

ECN onderzoekt wat mensen motiveert of hindert bij het aanschaffen van zonnepanelen. Heeft u al panelen, overweegt u ze te kopen of vindt u het maar niks? We horen van consumenten graag hoe zij over zonnepanelen denken: help ons door uw mening met ons te delen en de vragenlijst in te vullen.

Het invullen van onze vragenlijst duurt zo’n tien minuten. Het achterlaten van persoonsgegevens is op vrijwillige basis en, mocht u uw gegevens achterlaten, dan worden deze vertrouwelijk behandeld.

De resultaten van het onderzoek worden gebruikt door ECN om overheden en andere partijen te adviseren op het gebied van energie en zonnepanelen.

Zie hier de vragenlijst