De vakbeurs in Venray heeft als doel de Zuid-Nederlandse bouw- & installatiebranche bij elkaar te laten brengen om zo samen nog meer uit de woning- en utiliteitsbouw te halen.

Hoe halen we als Zuid-Nederlandse bouw- & installatiebranche samen meer uit woning- en utiliteitsbouw? Aan de hand van deze vraag wordt Bouw & Installatie Zuid-Nederland mede vormgegeven. Daarnaast trekt de beursorganisatie van Evenementenhal op met deskundige partners, zoals Bouw Advies Instituut en Holland Solar.

Ketensamenwerking
Evenementenhal kiest bewust voor de combinatie bouw en installatie. “Duurzaam en energiezuinig bouwen en renoveren gaat hand in hand met slimme installaties”, zegt Pieter van Bussel van Evenementenhal. “De vraag naar renovatie en nieuwbouw neemt toe, ook in Zuid-Nederland. Dat vraagt van zowel de bouw- als de installatiebranche een antwoord op maat, want de consument en het bedrijfsleven willen comfortabel en energiezuinig wonen. In de branches moeten de handen daarom ineen worden geslagen. Op deze vakbeurs presenteren wij die ketensamenwerking.”

Zuid-Nederlandse cases in beeld

Opvallende en innovatieve bouwprojecten uit Zuid-Nederland krijgen op de beursvloer speciale aandacht. Daarnaast is er een Demo & Experience Plein. Voor exposanten biedt dit de mogelijkheid om hun nieuwste innovaties en toepassingen te presenteren en demonstreren.

Bouwontbijt
Tijdens de Vakbeurs Bouw & Installatie Zuid-Nederland in Evenementenhal Venray staat op de derde beursdag (3 november) Duurzaamheid centraal. Om dit thema verder uit te lichten, komen in totaal vier sprekers aan het woord over onder meer luchtdicht bouwen en duurzaam onderhouden.

Op Duurzame Donderdag wordt een speciale editie van het Bouwontbijt gehouden. Het Bouwontbijt verandert namelijk voor één keer in een ‘Bouwlunch’. De Bouwlunch is voor iedereen die zich betrokken voelt bij het bouwproces. Het event vindt voorafgaand aan de beurs plaats tussen 10.00 en 13.00 uur in Evenementenhal Venray. Er komen vier interessante sprekers uit de branche die een presentatie verzorgen. Vervolgens is er een lunch.

Gertjan Prins van Bouw aan Innovatie zal spreken over luchtdicht bouwen. Zijn drive is organisaties in de bouw- en installatiebranche commercieel te verbeteren en innovatiever, creatiever en slagvaardiger te maken. Wouter Mast van Mastgoed praat belangstellenden bij over duurzaam onderhouden. Het bedrijf is specialist in het beheersbaar en inzichtelijk maken van vastgoedbeheer en –onderhoud in de ruimste zin van het woord.

Daarnaast komt Tijmen Jansen van JREA aan het woord over Breeam/GPR. Als organisatie is het cruciaal dat het niveau van duurzaamheid van toekomstige nieuwbouwplannen of bestaand vastgoed inzichtelijk wordt gemaakt. Hiervoor hanteert JREA een tweetal methodieken waarmee het ontwerp integraal wordt beoordeeld en duurzaamheid meetbaar wordt gemaakt. Dit zijn GPR Gebouw en de Breeam-NL methode, waarvoor JREA allebei het certificaat Expert in huis heeft.

Peter Elemans van Elemans van den Hork Architecten laat zijn licht schijnen over duurzame verlichting met daglicht. Als architect werkt Peter Elemans vanuit de ontwerpfilosofie ‘Licht en Groen’: een methode om te komen tot lekker fris en licht binnenklimaat. Daglicht als basisverlichting, buitenruimte om in te genieten en die ook binnen een bijzondere dimensie te geven. Daarnaast duurzaam, energiezuinig en veel natuurlijke gezonde materialen. Aanmelden voor de Bouwlunch kan via www.bouwontbijt.com.

Bouw & Installatie Zuid-Nederland is een nieuwe beurstitel en vindt plaats op 1, 2 en 3 november in Evenementenhal Venray. De vakbeurs heeft als doel de Zuid-Nederlandse bouw- en installatiebranche bij elkaar te brengen. Er is een speciaal Demo & Experience Plein en een kennisprogramma met deskundige sprekers. Ook worden op de beursvloer themazones ingericht. Belangstellenden kunnen hun stand boeken via www.evenementenhal.nl/bouwinstallatie.

Registratie voor een bezoek aan de beurs kan gratis via www.evenementenhal.nl/bouw-ve