Reporter Radio gaat in de uitzending van zondag 6 december het dak op om zonnepanelen te controleren. Er gaat in Nederland nog wel eens iets mis bij de installatie van zonnepanelen. Door installatiefouten leveren panelen vaak niet de beloofde opbrengst op. Daarnaast is de markt een jungle voor consumenten die panelen op hun dak willen.

Verslaggever Niels Heithuis praat over deze problemen met Bart Combée, directeur van de Consumentenbond, Cindy van de Velde, directeur van Vereniging Eigen Huis en Gerard van Amerongen, directeur van Holland Solar.

Luister de uitzending hier terug:

Holland Solar heeft samen met UNETO-VNI het keurmerk Zonnekeur ontwikkeld. Om als bedrijf het keurmerk Zonnekeur Installateur te verkrijgen moet een bedrijf aan strenge eisen voldoen. Het is verplicht dat de technisch beheerder een opleiding heeft gedaan op het gebied van zonne-energie, installatie en ontwerp. Daarnaast is de zonnekeur installateur verplicht om zijn bedrijfsvoering in orde te hebben en voldoen de leveringsvoorwaarden aan minimale eisen.

De Zonnekeur Installateur wordt jaarlijks gecontroleerd op de kwaliteit van installaties en bedrijfsvoering.

Kortom, kies voor kwaliteit, kies voor Zonnekeur!

www.zonnekeur.nl