Burgemeester Nawijn van Hollands Kroon heeft zonne-energieprofessor Wim Sinke koninklijk onderscheiden. Sinke, woonachtig in Barsingerhorn, ontving de prijs tijdens het symposium ‘De toekomst van zonne-energie' dat georganiseerd werd ter ere van zijn 60ste verjaardag.

De heer Sinke is een expert op het gebied van onderzoek en de toepassing van zonne-energie in Nederland. Gesteld wordt dat het technologisch onderzoek onder zijn leiding op dit gebied sterk groeide en op wereldniveau toonaangevend en leidend werd.

Zijn inzet op het gebied van wetenschap en innovatie mag worden gekenmerkt als exceptioneel en buitengewoon van aard. Talent en uitzonderlijke begaafdheid zijn ingezet voor de samenleving. De heer Sinke is een van de pioniers in de ontwikkeling van duurzame energiebronnen voor de Nederlandse maatschappij en heeft op een uitzonderlijke wijze bijgedragen aan de ontwikkeling van zonne-energie.

Wim Sinke was bestuurslid van Holland Solar van 2003 tot en met 2011 en we waarderen nog altijd zijn betrokkenheid bij de vereniging.