ACM: Salderen werkt goed, maar particulier verdient wel meer informatie

Particulieren moeten over voldoende informatie kunnen beschikken om goed te kunnen beslissen met welk energiebedrijf men zaken wil doen. Dit geldt ook voor informatie die consumenten nodig hebben over opbrengst van hun zonnepanelen. Autoriteit Consument en Markt kijkt toe of deze informatie voldoende is in offertes, websites en nota’s van energieleveranciers. ACM heeft een brief gestuurd naar alle energieleveranciers dat de informatievertrekking over salderen en terugleververgoedingen onvoldoende is bij veel energiebedrijven. ACM kan bevestigen dat de energiebedrijven het salderen wel goed financieel doorrekenen in de nota’s. Consumenten hoeven dus niet bang te zijn dat zij geen geld voor hun stroom krijgen.

Holland Solar is verheugd met het optreden van de toezichthouder ACM, omdat de groei van zonnepanelen laat zien dat de consument bewust wil kunnen kiezen. Consumenten moeten juist ingelicht worden over de mogelijkheden met het salderen met zonnepanelen, en zij moeten informatie kunnen vinden over waar ze de beste prijzen krijgen voor zelf opgewekte stroom. Holland Solar wordt sinds een paar jaar regelmatig gehoord door ACM over dit toenemende consumentenbelang en is verheugd hier effect van te zien.

Energie Nederland laat weten dat haar leden de brief van ACM graag ter harte nemen, dat zonnepanelen financieel interessant zijn en wil consumenten graag aanmoedigen voor panelen te kiezen.
Holland Solar blijft zich samen met energiebedrijven, netbeheerders en ACM inzetten voor bereikbare en rendabele eigen stroomproductie met zonnepanelen.

Meer informatie
http://nos.nl/artikel/2030726-informatie-over-opbrengst-zonnepanelen-moet-beter.html
https://www.acm.nl/nl/publicaties/publicatie/14160/ACM-Energieleveranciers-informeren-consument-met-zonnepanelen-onvoldoende/