Opnieuw Tel de Zon van 1-7 juni 2015

Het project Tel de Zon gaat op herhaling
Afgelopen jaar is tijdens de Solar Days het project Tel de Zon georganiseerd. Stichting Monitoring Zonnestroom heeft met ondersteuning van RVO en Universiteit Utrecht de stroomopbrengsten tijdens de Solar Days beoordeeld. Deelnemers voeren de gegevens van hun zonnestroom installatie in (vermogen en orientatie) en vullen na die week in wat hun zonnescore was. Hierna ontvangen de deelners een oordeel over de prestaties van hun zonnestroom systeem in die week. Het project heeft veel aandacht gekregen vanuit de wetenschap en in de media. Ook is Tel de Zon genomineerd voor de  P-Nuts mooiste onderzoek Award (stem voor de publieksprijs op project 37 Tel de Zon!) tot 16 april, 17.00 uur!

Het doel van Tel de Zon is het vragen van aandacht voor de opbrengsten uit de zon en het belang van een goede installatie. Het blijkt dat mensen hier behoefte aan hebben, vorig jaar Tel de Zon rekenen op maar liefst 5000 deelnemers!

Vanaf mei is de inschrijving open via de website van de Solar Days

Wilt u participeren in deze deze actie? Gegevens aanleveren of uw klanten op de hoogte stellen? Vraag naar de mogelijkheden bij Saskia 't Hart, Stichting Monitoring Zonnestroom via info@zonnestroomnl.nl

Vooraankondiging ‘Verkiezing aantrekkelijkste bouwproject met geïntegreerd zonne-energiesysteem - 2015’

Bedrijven in de bouwsector en in de zonne-energiesector worden opgeroepen om in april en mei hun meest aantrekkelijke BIPV/T project op te geven voor de verkiezing. Zowel bouwprojecten als producten (met zonnestroom, zonnewarmte of een combinatie) kunnen meedingen naar de award. Belangrijkste is dat de projecten en producten esthetisch aantrekkelijk zijn gerealiseerd.
De categorieën zijn:

  • Gerealiseerd woningbouwproject met een gebouw geïntegreerd zonne-energiesysteem ,
  • Gerealiseerd utiliteitsbouwproject met een gebouw geïntegreerd zonne-energiesysteem ,
  • Productinnovatie voor gebouwintegratie (BIPV/T product in pilot- of demonstratiefase).

De inzendingen in de 3 categorieën zullen beoordeeld worden door een jury van architecten en andere experts uit de bouw- en zonne-energiesectoren. De uitslag wordt begin juni, tijdens de campagneweek van Solar Days 2015, bekend gemaakt.
Meer informatie volgt medio april via de website www.solardays.nl

Solar City verkiezing

Dit jaar organiseert stiching Solar Days ook weer de Solar City verkiezing.
Nederlandse gemeenten die volop zonne-energie toepassen (zowel zonnestroom als thermische zonne-energie), kunnen genomineerd worden voor de titel: Solar City 2015. Een vakjury nomineert drie gemeenten op basis van alle gemeenten die worden voorgedragen. De drie genomineerde gemeenten krijgen half mei bericht. De uiteindelijke winnaar wordt tijdens het Nationale zonne-energiedebat (1-7 juni) bekend gemaakt.

U kunt uw gemeente voordragen via de website:http://www.solardays.nl/solarcity-2015/