Vandaag is in de landelijke dagbladen een veiligheidswaarschuwing verschenen met betrekking tot PV panelen. Het gaat om gebrekkige contactdozen aan bepaalde aleo zonnepanelen.

De deksels van de contactdozen op de panelen blijken niet deugdelijk te zijn gemonteerd. Dit is geen urgent probleem voor de bewoners. Bij het werken op de daken met deze panelen dient men zich hiervan bewust te zijn. "Er is geen acuut gevaar en er zijn geen ongelukken gebeurd, maar het is beter is om de contactdozen te laten vervangen" benadrukt de woordvoerder.

Het gaat om panelen die jaren geleden op beperkte schaal in Nederland zijn toegepast. Er is een website waar precies te vinden is om welke panelen het gaat. Als u zelf panelen heeft en twijfelt,  kijk in uw documentatie of neem contact op met uw installateur. Alle installateurs die deze panelen gelevert hebben zijn op de hoogte gebracht.

De leverancier van deze panelen, AS Abwicklung und Solar-Service AG neemt zijn verantwoordelijkheid en zal het mankement kosteloos laten herstellen. Er is een telefoonnummer (020 262 3209) en een website (www.zonnepanelen-veiligheid.eu) geopend met meer informatie.