Praktisch toepassen van veiligheidsvoorzieningen in de solar-branche stond voorop tijdens de eerste workshop in de serie workshops die Holland Solar ism Petersen Arbozorg en Veiligheid op het programma heeft staan voor de komende tijd.
Niet even een workshop van een paar uur, maar een complete trainingsdag.

Na eerst wat theorie op het droge kon ’s middag zelf aan de gang gegaan worden met PBM en collectieve valbeveiliging systemen.
Veel praktische tips kwamen aan de orde en veel van ons gingen in eerste instantie de mist in. Met goede aanwijzingen van de instructeurs Edwin Petersen en Wim Veldhoen blijft het toch wat beter hangen.

Dat hangen is overigens geen pretje in een harnas. Want wist u dat 7 minuten hangen in een harnas al blijvend schadelijke gevolgen kan hebben? Het is niet voor niets dat al gauw een collectieve valbeveiliging zoals bijvoorbeeld steigermateriaal verplicht is.
Tijdens de dag werd ook het boekje veilig werken op daken geïntroduceerd, een nuttig naslagwerk voor de monteur. Het zou ons niets verbazen als opdrachtgevers dit binnenkort dwingend voorschrijven. De dag werd afgesloten met een toets. De deelnemers ontvangen een bewijs van deelname. Kortom een zeer nuttige dag daar in Nuth. Volg de nieuwsbrief en stel u op de hoogte van de herhaling bij de komende workshops in het nieuwe jaar.
Dit mag u niet missen!

Planning:

  • 22 januari 2015 locatie te Ruinen
  • 10 februari 2015 locatie te Breda

De workshops beginnen om 10 uur en eindigen om 16.30. Voor lunch wordt gezorgd.

Holland Solar heeft voor haar leden een handboekje veilig werken op daken in voorbereiding evenals een als standaard te gebruiken RIE (Risico Inventarisatie en Evaluatie) Beiden zullen tijdens de workshops worden geïntroduceerd.

De kosten voor deze volledige veiligheidsdag bedragen voor leden van Holland Solar €125,00 p.p (excl. BTW);

kijk hier voor actuele informatie en aanmelden