Ruim baan voor zonne-energie, Sluit u aan voor een krachtig signaal

De groei van zonne-energie zal hard blijven gaan zegt het Internationaal Energie Agentschap (IEA) in een rapport dat onlangs wereldkundig is gemaakt, met als visie: in 2050 kan de zon de grootste elektriciteitsleverancier zijn.

Holland Solar zet zich al jaren in voor een speelveld waarin deze markt zich ook in Nederland kan ontwikkelen, zowel voor zonnestroom als voor zonnewarmte. Dat is de afgelopen jaren bepaald niet eenvoudig geweest. Inmiddels is door een goede samenwerking met de Duurzame Energiekoepel, groene NGO’s en andere groene werkgevers de samenwerking met Den Haag aanzienlijk vruchtbaarder geworden.

Met de totstandkoming van het Energieakkoord heeft Holland Solar via de Duurzame Koepel een serieuze plek aan de tafel van het energiebeleid verworven. Zo kan onze input direct besproken worden met beleidsmakers en wetgever.

Holland Solar heeft zich via deze weg ingezet voor verbeteringen aan de zgn Postcoderoos, de regeling voor energiebelastingkorting voor coöperaties. Met succes, de kosten voor de tweede aansluiting komen te vervallen en binnenkort kan het MKB ook gebruik maken van deze regeling. Holland Solar blijft goed letten op de ontwikkeling van deze regeling met het doel om het tot een succes te krijgen.

De ontwikkelingen van zonnestroom zijn hard gegaan en ook zonnewarmte heeft een enorm potentieel, ook in Nederland. Met een duidelijke visie op de bijdrage duurzame warmte zal Holland Solar ook zonnewarmte in Den Haag weer beter op de kaart krijgen.
Holland Solar is ervan overtuigd dat samenwerking binnen de sector noodzakelijk is voor een duidelijke inbreng in Den Haag. Iedereen die inbreng wil in een krachtig signaal naar Den Haag, is van harte welkom bij Holland Solar.

U kunt ons deze week vinden op het Solar Event van de energievakbeurs op stand 03D044.
De Sunday op 19 november is de jaarlijkse bijeenkomst van iedereen die betrokken is bij zonne-energie. Onderzoek ontmoet praktijk, wees er ook bij en blijf hoogte van de ontwikkelingen.

Op naar een gezamenlijke zonnige toekomst!