Zaterdag 24  mei vertellen we in het Vara programma Kassa over de actie Tel de Zon. Ook in de radio uitzending Vroege volgels zal er aandacht zijn voor de actie. Positieve aandacht voor zonne-enerergie installaties.

Check de kwaliteit van uw zonnestroom installatie tijdens de Solar Days

Met de actie Tel de Zon kunt u zelf nagaan of uw zonnepanelen goed werken en goed zijn aangesloten. Stichting Monitoring Zonnestroom organiseert in samenwerking met de Universiteit van Utrecht de actie ‘Tel de Zon’. Bij deze actie gaat het erom dat bezitters van een zonnestroominstallatie doorgeven hoeveel energie het systeem heeft opgewekt in de week van de Solar Days, de week van 12 tot 18 mei. Op een snelle en simpele manier is dan in te zien of uw systeem goed functioneert. Aan de hand van de verzamelde gegevens brengen we u op de hoogte of de opbrengst naar behoren is. Inschrijven kan eenvoudig via www.solardays.nl bij actie Tel de Zon

De organisatie van de actie is van stichting Monitoring Zonnestroom ism Holland Solar. De gegevens zullen nader worden geanalyseerd door het Copernicus Instituut voor Duurzame Ontwikkeling van de Universiteit Utrecht.

Aanmelden kan tot zondag 11 mei via de website van de Solar Days