Als Beleidsmedewerker bij Holland Solar krijg je een unieke kans om ervaring op te doen op het gebied van beleidsbeïnvloeding en -implementatie op landelijk, regionaal en lokaal niveau. Jij wordt actief in een boeiend netwerk van beleidsambtenaren, netbeheerders, zonne-energiebedrijven en collega brancheorganisaties. 

Na een inwerkperiode kan jij vrij snel zelfstandig aan de slag waarbij je de voorzitters van de commissies en werkgroepen op het gebied van zonnewarmte, zon op dak of gevel, en zon op land of water ondersteunt. Samen met je collega’s en vertegenwoordigers van bedrijven die bij Holland Solar zijn aangesloten zet jij je in om knelpunten in relevante wet- en regelgeving en normen en waarden van de sector aan te pakken en concrete oplossingen hiervoor te bedenken.

Je geeft input op beleidsdocumenten en vertegenwoordigt de sector in overleggen met ambtenaren, andere brancheverenigingen, en overige stakeholders. Daarnaast maak je zelfstandig analyses over de politieke stand van het land en schrijf je brieven en papers om de lobby te ondersteunen. 

Wat neem je mee?

 • Jij hebt 1-3 jaar werkervaring binnen de zonne-energie of zonnewarmte 
 • Kennis van duurzame energie en (energie) beleid in Nederland
 • Een relevant netwerk binnen de zonnebranche is een mooie start  
 • Of jij bent een starter met stevige stage- en afstudeerervaring in bij voorkeur de overheids-, energie-, bouw-, of installatiesector
 • Jij hebt een wo-opleiding afgerond met een technische en/of bestuurskundige achtergrond
 • Jij hebt aantoonbaar affiniteit met de energietransitie en technische onderwerpen zoals inspecties, certificering en normeringen 
 • Jij bent een natuurlijke netwerker met een pro-actieve houding
 • Een natuurlijke neiging om goed op de hoogte te blijven van ontwikkelingen

 Wat krijg je terug?

Meteen tijdens de inwerkperiode zal je ervaren dat er in je nieuwe functie veel variatie zit en dat je veel vrijheid krijgt om je werk zelfstandig in te richten. Holland Solar bestaat uit een gezellig hecht team van hardwerkende, gedreven professionals met hart voor de energietransitie in het algemeen en de rol die zonne-energie daarin speelt in het bijzonder. We delen ons kantoor met andere organisaties die zich ook richten op de verduurzaming van ons energiesysteem, waardoor de lijntjes met onze “externe collega’s” kort zijn. 

Jij gaat werken op een goed bereikbaar kantoor vanaf Utrecht Centraal. Het is een jong team, jij komt kennis brengen en samen leren jullie van elkaar. Lunchen doen jullie samen en elke maand is er een gezellige activiteit op het kantoor. Jij werkt voornamelijk op kantoor, thuiswerken is in overleg.

 • Een jaarsalaris tussen de €35.000 - 52.000 euro op basis van 40 uur, afhankelijk van jouw leeftijd en ervaring 
 • Nette pensioensregeling
 • Reiskostenvergoeding
 • 25 vakantiedagen 
 • 32 - 40 uur, hybride werken mogelijk
 • Laptop 

Waar ga je werken?

Holland Solar is dé branchevereniging van de Nederlandse zonne-energiesector die ervoor zorgt dat de Nederlandse zonne-energiesector duurzaam kan blijven groeien. Samen met onze leden werken wij aan het inspireren, informeren, verbinden en verder professionaliseren van onze sector, en helpen overheden en andere relevante organisaties hun kennis te vergroten van de rol die zonne-energie kan spelen in de energietransitie in Nederland. We richten ons hierbij zowel op zonnewarmte als zonnestroom waarbij we de sector organiseren, relevante besluitvorming beïnvloeden en de agenda rond wet- en regelgeving mede vormgeven.

Interesse?

De werving en selectie van deze vacature wordt exclusief verzorgd door kWh People. Op hun website vind je meer informatie over het sollicitatieproces.