Holland Solar heeft met een zienswijze gereageerd op de vraag van de Europese Commissie om ideeën aan te leveren voor de Europese zonne-energie strategie. Deze strategie is bedoeld om de uitrol van zonne-energie, als één van de belangrijkste duurzame energiebronnen in Europa, goed in te richten. De Europese Commissie heeft het voornemen om de groei van zonne-energie in Europa met een factor drie te versnellen. De zienswijze hebben we onder andere in samenwerking met Solar Power Europe en Solar Heat Europe opgesteld.

De zienswijze

Als sector onderscheiden we vier brede uitdagingen die opgelost moeten worden, zodat zonne-energie dé energiebron van Europa kan worden. Deze uitdagingen zijn het versnellen van de uitrol van zonne-energie, het verbeteren van de businesscase van zonne-energieprojecten, het optimaal inpassen van zonne-energie in het energiesysteem van de toekomst, en het borgen van kwalitatief goede en veilige zonne-energiesystemen. 

Wat is de zonne-energie strategie?

Om de doelen uit de Green Deal te behalen is een versnelde uitrol van zonne-energie in Europa hard nodig. Het doel van de Europese zonne-energie strategie is om het potentieel van zonne-energie in Europa te benutten en daarmee een bijdrage te leveren aan de Green Deal doelen. De Europese Commissie heeft een grote invloed op de Nederlandse wet- en regelgeving en kan daarmee een positieve impact maken op de snelheid, waarmee de sector in Nederland hard door kan groeien.

We kijken als branchevereniging vol verwachting uit naar de zonne-energie strategie van de Europese Commissie.

Bekijk hier onze zienswijze.