De Run 5305
5503 LW Veldhoven
Contact: Judith van der Ven
Telefoon: 040 2942500

A.O. Smith

A.O. Smith Water Products Company B.V. is een Nederlandse fabrikant en leverancier van boilers en andere warmwaterapparatuur voor industriële en huishoudelijke toepassingen. We zijn een dochteronderneming van A.O. Smith Corporation en als Europees hoofdkantoor sinds 1972 gevestigd te Veldhoven.

Om duurzame warmwateroplossingen aan te bieden, beperken we allereerst zoveel mogelijk de energiebehoefte door isolerende maatregelen toe te passen. Daarnaast maken we maximaal gebruik van duurzame energiebronnen zoals de zon en gaan we, om in de resterende energiebehoefte te voorzien, zo efficiënt mogelijk om met fossiele brandstoffen.

We combineren onze zonneboilers met een elektrische boiler of een gasgestookte condenserende boiler. Het water wordt voorverwarmd doordat de zonnewarmte via de warmtewisselaar aan het water is afgegeven. Indien deze temperatuur niet toereikend is, schakelt de elektrische of condenserende boiler in als naverwarmer.

Deze boiler kan ook voorzien in ruimteverwarming door middel van de Theta Dual Service. Warmte wordt op deze manier deels opgewekt door de zon en met het hoogst mogelijke rendement naverwarmd. Zonne-energie komt zo ook ten goede aan de ruimteverwarming.