Open Energie Dag

17 sep 2022 - Nederland

Op zaterdag 17 september 2022 organiseren we voor het tweede jaar de Open Energiedag.

Heeft jouw organisatie al een locatie aangemeld? Grotere energieprojecten, zoals zon- en windparken, biomassacentrales, aquathermie-, bio-energie- en bodemenergieprojecten kunnen zich aanmelden voor de Open Energiedag.

Wat is de Open Energiedag?

Duurzame energieprojecten in heel Nederland openen de deuren om mensen kennis te laten maken met de mensen en de technieken achter de energietransitie. Een rondleiding bij een zonne- of windpark in de buurt. Ontmoet de mensen achter een biomassacentrale; voel de warmte van bodemenergie.

De Open Energiedag is onderdeel van de ‘Daar krijg je energie van’ campagne die de NVDE gestart is in samenwerking met brancheverenigingen NWEA, Holland Solar, Energie Samen, Bodemenergie Nederland en Vereniging Warmtepompen.

Bij de eerste editie in 2021 waren 50 mooie projecten te bezoeken tijdens de Open Energiedag. Uiteenlopende energieprojecten, zoals zon- en windparken, biomassacentrales, aquathermie-, bio-energie- en bodemenergieprojecten. We hopen zoveel mogelijk projecten te werven, zodat overal in Nederland mogelijkheden zijn om een locatie in de buurt te bezoeken.

Wil jij de deuren van jouw energieproject ook openen voor publiek op 17 september? Of heeft jullie organisatie meegewerkt aan een mooi project? Open Energiedag locaties aanmelden kan via het formulier op de website:

Praktische informatie

Doet een locatie mee aan de Open Energiedag? Dan kunnen ze zelf de dag naar eigen inzicht vormgeven: het precieze programma en de praktische organisatie op de locatie zelf laten we over aan de creativiteit van de organisatoren. De locatie ontvangt van ons een toolkit met beeldmateriaal om te gebruiken in de eigen on- en offline communicatie en een voorbeeldpersbericht voor de lokale media.

Solarplaza Summit Floating PV

dinsdag 20 september 2022 - Amsterdam

The 4th edition of the Solarplaza Summit Floating PV (previously "Floating Solar Conference") will take place in Amsterdam on 20 September 2022. The event will bring together the global Floating PV community, to discuss the most recent developments in this rapidly-evolving industry and to reconnect with all the relevant players in the sector. more information

EU PVSEC

26 t/m 30 sep 2022 -

Vakbeurs Energie

Dinsdag 11 tot en met donderdag 13 oktober 2022 - Brabanthallen | Den Bosch

Nederland staat voor uitdagingen en is volop in transitie. Iedereen wil oplossingen! Technologische ontwikkelingen maken het voorheen onmogelijke mogelijk. Vernieuwers plukken daar de vruchten van met innovatieve concepten. Binnen 10 jaar moet de Nederlandse CO2-reductie met 49% gedaald zijn ten opzichte van 1990. In 2050 moet ons land nagenoeg klimaatneutraal zijn. Harde doelstellingen en kostbare ingrepen. Die echter vooral ook veel kansen met zich meebrengen.

Vakbeurs Energie is al meer dan 15 jaar hét zakelijke platform op het vlak van duurzaamheid en energie. In 3 dagen delen vrijwel alle koplopers in besparing, opwekking en opslag hun kennis met duizenden beslissers. De Vakbeurs Energie vindt plaats op 11, 12 en 13 oktober in de Brabanthallen. 

Bouwbeurs 2023

6 t/m 10 feb 2023 - Utrecht

 

Samen bouwen aan de toekomst
De bouw is ambitieus, innovatief, duurzaam en richtinggevend en ondanks uitdagende tijden, zeer toekomstgericht.

De bouwketen verandert razendsnel met een groeiende aandacht voor milieu en circulariteit, geholpen door positieve ontwikkelingen in technologie.

Homepage bezoekers - BouwBeurs : BouwBeurs (bouwbeurslive.nl)