InterSOLUTION- Benelux

Woensdag 19 en donderdag 20 januari 2022 - Flanders Expo | Gent (B)

De Belgische vakbeurs voor zonne-energie, InterSolution, vindt in 2022 plaats op 19 en 20 januari 2022. Het evenement viert dit jaar zijn 10-jarig jubileum. Ook in 2021-2022 is Solar Magazine officieel mediapartner van het evenement en wordt voor de december 2021-editie van het tijdschrift van Solar Magazine een beursspecial vervaardigd. Meer informatie

Webinar Recycling

donderdag 27 januari 2022 - Online

Wil je meer over weten over deze verantwoordelijkheden voor importeurs, producenten en installateurs kom dan naar de informatiesessie op 27 januari. Deze sessie richt zich vooral op zonnepanelen. Je hoort over de Regeling Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparatuur die als doel heeft te zorgen dat elektrische apparaten in de afvalfase goed worden gerecycled en wat deze betekent voor producenten en importeurs van deze apparaten. Ook hoor je hoe je hierover kunt meepraten via Zonne-energie Recycling Nederland (ZRN). Deelnemen? Stuur een mail naar info@stichtingzrn.nl met in het onderwerp: Deelname informatiesessie.  Wil je nu al meer weten? Kijk op Stichting Open 

Webinar omslagpunt grootschalige batterijopslag

dinsdag 1 februari 2022 - Online

Presentatie van de  resultaten van het onderzoek naar het omslagpunt van grootschalige batterijopslag, uitgevoerd door CE Delft. Dit webinar gaat o.a. over de vragen: Wanneer worden grootschalige batterijen rendabel? Hoe ziet het inkomstenmodel eruit? Wat betekent dit voor de inpassing van het hernieuwbare elektriciteit?

Voorbereiding | Golfregio: een fact-finding missie voor zonne-energiebedrijven

donderdag 3 feb. 2022 - Online

Komend jaar organiseren RVO en onze ambassades in de Golfregio een fact-finding missie voor zonne-energiebedrijven naar de Golf regio. De missie heeft tot doel om Nederlandse ondernemers actief in de zonne-energie sector de gelegenheid te geven om de lokale markt beter te leren kennen. Hiervoor zal in clusterverband de Nederlandse zonne-energie sector worden gepresenteerd op de doelmarkt. Een eerste presentatie daartoe werd op 7 januari online gegeven.   

Op donderdag 3 februari 10:30-11:30 vindt er een virtuele vervolgmeeting plaats. Wij nodigen u hierbij graag uit om aan te sluiten bij deze virtuele interactieve sessie. Tijdens deze sessie zullen wij u kort informeren over de vervolgstappen en horen wij graag van u waar bij u de interesse ligt en hoe wij het programma daar het beste op kunnen aansluiten.   

Het gehele programma wordt kosteloos aangeboden. Van de ondernemers wordt naast commitment in tijd alleen verwacht dat zij de reis- en verblijfskosten tijdens de missie betalen.

Vragen of aanmelden?
Neem dan contact op met Kenneth Colijn

Webinar MOOI-innovatiesubsidieregeling 2022

dinsdag 8 februrai 2022 -

n 2022 opent een nieuwe ronde van de MOOI-innovatiesubsidieregeling. Voor het thema hernieuwbare elektriciteit is een budget van 21 miljoen beschikbaar. Op 8 februari 2022 om 15:00u worden de details van de subsidieregeling toegelicht voor innovatieprojecten die zich specifiek richten op het opwekken van zonne-energie op daken en in de infrastructuur. Lees hier verder. 

Webinar MOOI-innovatiesubsidieregeling 2022

Dinsdag 15 februari 2022 - Online

In 2022 opent een nieuwe ronde van de MOOI-innovatiesubsidieregeling. Voor het thema hernieuwbare elektriciteit is een budget van 21 miljoen beschikbaar. Op 15 februari 2022 om 15:00u worden de details van de subsidieregeling toegelicht voor innovatieprojecten die zich specifiek richten op het opwekken van zonne-energie op land en binnenwateren. Lees hier verder. 

Solar Solutions 2022

15 t/m 17 mrt 2022 - Expo Haarlemmermeer | Vijfhuizen

Nieuwe producten, nieuwe markten, nieuwe aanbieders; de ontwikkelingen in de zonne-energiesector gaan razendsnel. Solar Solutions Int. geeft als grootste zonne-energievakbeurs van de Benelux al 8 jaar lang een overzicht van de nieuwste producten en innovaties. Alle toonaangevende fabrikanten en leveranciers zijn op de beurs aanwezig. Een op de praktijk gericht workshoptrainingenprogramma maakt het aanbod compleet. 

HIER opgewekt 2022

Vrijdag 18 maart 2022 - Spant! | Bussum

Het evenement HIER opgewekt vindt dit jaar voor de zevende keer plaats. Met ruim 900 bezoekers en meer dan 30 sessies is HIER opgewekt het grootste landelijke evenement voor lokale energie-initiatieven in Nederland. Iedereen die betrokken is bij lokale energieopwekking komt bij elkaar: verenigingen van eigenaren, corporaties, serviceverleners en andere betrokkenen. Onderwerpen die aan de orde komen, zijn onder meer het ontwikkelen van productie-installaties onder de huidige wetgeving, businessmodellen, financiering, governance, ledenwerving en samenwerking met gemeenten en provincies.

InterSolar München 2022

11 t/m 13 mei 2022 - München | Duitsland

Intersolar, die plaatsvindt van 9 juni tot en met 11 juni 20222,  is een van de grootste zonne-energiebeurzen ter wereld. Tijdens deze beurs is er veel aandacht voor energieopslag in relatie tot zonne-energie. Veel Nederlandse bedrijven zijn op deze beurs te vinden. 

Solar Business Day

dinsdag 17 mei 2022 -

Tijdens de Solar Business Day presenteert onderzoeksbureau Dutch New Energy Research het Nationaal Solar Trendrapport, met daarin de meest essentiële cijfers over de Nederlandse PV-markt. Sprekers met internationale uitstraling brengen u in één dag op de hoogte van alle uitdagingen en ontwikkelingen. De Solar Business Day is het toonaangevende kennis- en netwerkevent in Nederland en trekt de gehele top van de zonne-energiesector. Kom daarom op woensdag 26 januari naar het Bimhuis in Amsterdam. Meer informatie.

Sunday 2021

Woensdag 8 juni 2022 - Spant! | Bussum

Verplaatst naar 8 juni 2022

De Sunday weer terug! Op woensdag 8 juni 2022 vindt in 't Spant te Bussum de 12e editie plaats. Waarom u de Sunday niet mag missen: 

De Sunday is al jarenlang het grootste zonne-energiecongres van Nederland waar de gehele sector bijeenkomt onder het motto onderzoek ontmoet praktijk!

Leg waardevolle contacten: dé kans om te netwerken met meer dan 200 decision makers uit de bouw-, installatie- en zonne-energiesector!

Topsprekers uit de zonne-energiesector nemen u mee in de nieuwste ontwikkelingen en praktijkervaringen op het gebied van zonne-energie!

Het SundayNL-congres wordt jaarlijks georganiseerd door Holland Solar, TKI Urban Energy, TNO, Solliance, NWO, SOLA en Solar Magazine.
Inschrijven vanaf januari 2022 via deze link.

Floating Solar Conference

dinsdag 28 juni 2022 - Amsterdam

2nd Annual Floating Solar PV Forum will take place as a two-days summit and will explore the global importance of floating solar. The event will unite policy makers and top thought leadership on one stage and unfurl the green recovery playbook. It will greatly explore the most lucrative opportunities that awaits in the renewable energy sector, whether it be the expansion of infrastructure, the electrification of end use sectors or decarbonising the way we do business, therefore, charting the path for the energy majors of tomorrow. more information

EU PVSEC

26 t/m 30 sep 2022 -

Bouwbeurs 2023

6 t/m 10 feb 2023 - Utrecht

 

Samen bouwen aan de toekomst
De bouw is ambitieus, innovatief, duurzaam en richtinggevend en ondanks uitdagende tijden, zeer toekomstgericht.

De bouwketen verandert razendsnel met een groeiende aandacht voor milieu en circulariteit, geholpen door positieve ontwikkelingen in technologie.

Homepage bezoekers - BouwBeurs : BouwBeurs (bouwbeurslive.nl)