Actueel

Gekozen tag: Zon op land en water Verwijder filter
Netinfra Zon op grote daken Zon op land en water

ACM maakt standaardcontracten congestiemanagement voor zonne- en windprojecten mogelijk

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft goedkeuring gegeven aan netbeheerders om te werken met standaardcontracten bij congestiemanagement. Deze contracten hebben de netbeheerders in samenwerking met Holland Solar en Energie Samen opgesteld met als doel om makkelijker tot afspraken te komen tussen netbeheerders en producenten van duurzame energie als het gaat om congestiemanagement.

Zon op land en water

SolarMilk: gras én zonne-energie oogsten – van hetzelfde land

De bouw van zonneparken op landbouwgrond wordt vanaf 2024 beperkt. Met enkele uitzonderingen, waaronder de combinatie van landbouw en zonnepanelen. Op die nieuwe ontwikkeling sluit het onderzoek SolarMilk nauw aan. Op vier testlocaties door heel Nederland zet het onderzoek verticale zonnepanelen neer in weilanden. Het doel? Een tool voor melkveehouders om winstgevend zonne-energie én gras te oogsten.

Zon op land en water

Symbizon: proeftuin voor landbouw en zonnestroom

De ontwikkeling van nieuwe zonneparken op landbouwgrond wordt beperkt vanaf 2024. Een van de uitzonderingen is agri-PV: de combinatie landbouw en zonnepanelen op hetzelfde land. Bij Almere werkt Vattenfall met enkele partners aan een pilot. Hypermoderne zonnepanelen combineren ze met ecologische landbouw. De verwachte uitkomst: zonnestroom, groente én meer totale output per vierkante meter. “Zonnestroom en landbouw kan een win-win-win zijn.”

Zon op grote daken Zon op land en water Zon op woningen

In gesprek met Silvio Erkens: “Ik geloof echt in een Nederlandse maakindustrie”

Als je in de verkiezingsprogramma's van de politieke partijen kijkt, zie je dat in de meeste programma's zonne-energie terugkomt als belangrijk thema. Maar hoe kijken de partijen aan tegen verschillende onderwerpen die spelen binnen de sector? Holland Solar zet alle standpunten op een rij in de zonnewijzer en ging daarnaast in gesprek met Kamerleden van verschillende partijen om deze standpunten nog wat verder uit te diepen. Eén van die Kamerleden is Silvio Erkens van de VVD.

Zon op grote daken Zon op land en water Zon op woningen

In gesprek met Henk Vermeer : ‘Wij zijn voor realistisch, haalbaar en betaalbaar energiebeleid”

Als je in de verkiezingsprogramma's van de politieke partijen kijkt, zie je dat in de meeste programma's zonne-energie terugkomt als belangrijk thema. Maar hoe kijken de partijen aan tegen verschillende onderwerpen die spelen binnen de sector? Holland Solar zet alle standpunten op een rij in de zonnewijzer en ging daarnaast in gesprek met fractieleden van verschillende partijen om deze standpunten nog wat verder uit te diepen. Zo ook met Henk Vermeer, fractielid van de BoerenBurgerBeweging (BBB).

Sluit je nu aan bij al die andere bedrijven in de Nederlandse zonne-energiesector en word lid van Holland Solar!