Actueel

Gekozen tag: Netinfra Verwijder filter
Netinfra Zon op grote daken Zon op land en water

ACM maakt standaardcontracten congestiemanagement voor zonne- en windprojecten mogelijk

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft goedkeuring gegeven aan netbeheerders om te werken met standaardcontracten bij congestiemanagement. Deze contracten hebben de netbeheerders in samenwerking met Holland Solar en Energie Samen opgesteld met als doel om makkelijker tot afspraken te komen tussen netbeheerders en producenten van duurzame energie als het gaat om congestiemanagement.

Netinfra

Holland Solar blij met actieagenda Netcongestie op laagspanningsnetten

Met de vandaag gepresenteerde actieagenda nemen de betrokken partijen, waaronder Holland Solar, ook maatregelen om drukte op het laagspanningsnet tegen te gaan, waar onder andere huishoudens en kleine bedrijven op aangesloten zijn. Holland Solar staat achter de resultaten van het actieplan en ziet dat zon goed ingepast kan worden op het lokale stroomnet als de juiste randvoorwaarden worden gesteld.

Netinfra

Holland Solar over investeringsplannen netbeheerders

Holland Solar heeft samen met Energie-Nederland, NWEA en Energie Samen een zienswijze geschreven op de investeringsplannen van de netbeheerders voor 2024-2033. “Holland Solar is blij dat 8 miljard wordt vrijgemaakt om met name te investeren in het elektriciteitsnet. Deze investeringen zijn hard nodig om de energietransitie tot een succes te maken”, aldus Wijnand van Hooff, Algemeen Directeur Holland Solar.

Netinfra

Holland Solar verwelkomt wetsvoorstel voor Energiewet

Minister Jetten heeft het wetsvoorstel voor de Energiewet naar de Tweede Kamer gestuurd. Holland Solar is blij dat er nu een wetsvoorstel klaarligt. “Het is belangrijk dat deze door de kamer aangenomen wordt, zodat we als sector verder kunnen bouwen.

Sluit je nu aan bij al die andere bedrijven in de Nederlandse zonne-energiesector en word lid van Holland Solar!