Nieuwe projectgroep en meldpunt voor koperdiefstal

Geplaatst op:

Zonneparken zijn steeds vaker het slachtoffer van koperdiefstal. Dieven hebben het voorzien op het koper in de kabels onder de zonnepanelen, waarbij de schade kan oplopen tot in de tonnen.

Holland Solar wil de trends in de diefstallen in kaart brengen en op zoek gaan naar manieren om deze verder te beperken. Om dit goed te kunnen doen is de Projectgroep Koperdiefstal opgericht. Voor het verzamelen van data over koperdiefstallen wordt er een vragenformulier uitgezet. Het formulier is gemaakt om andere leden te vragen naar hun ervaring met koperdiefstal.

 

Wat doen we met de informatie uit het formulier en wat doet de Projectgroep Koperdiefstal?

Holland Solar zal de database beheren en analyses doen over de data. De geanonimiseerde data en de trends in deze data zullen we bespreken in de Projectgroep Koperdiefstal. De informatie uit dit formulier is niet in te zien door leden van Holland Solar of door leden uit de projectgroep. Verder wordt er nooit informatie met derde partijen gedeeld over individuele incidenten.

De Projectgroep Koperdiefstal besluit wat er gecommuniceerd kan worden over de geanonimiseerde data en trends. Verder bespreekt de projectgroep ook wat we kunnen ondernemen om diefstallen tegen te gaan, bijvoorbeeld contact opzoeken met verzekeraars en de politie.

Heeft jouw bedrijf diefstallen meegemaakt en zijn deze nog niet gemeld? Dan kan dit via de volgende link.

 

De Projectgroep Koperdiefstal komt eens in de 3 weken samen en de volgende meeting staat gepland op woensdag 4 oktober om 13:00. Als lid van Holland Solar kan je je aanmelden voor de projectgroep door een mailt te sturen naar Floor Maassen (floor.maassen@hollandsolar.nl).

 

 

 

Terug naar het overzicht

Sluit je nu aan bij al die andere bedrijven in de Nederlandse zonne-energiesector en word lid van Holland Solar!