Kennismaken met nieuw bestuurslid: Bart Rootliep

Geplaatst op:

Holland Solar heeft een nieuw bestuurslid: Bart Rootliep. Tijdens de afgelopen Algemene Ledenvergadering van Holland Solar werd de Chief Commercial Officer (CCO) van Groendus benoemd tot Voorzitter van de commissie zon op gebouw.

Bart Rootliep werkt sinds vier jaar aan de verduurzaming in Nederland. Eerst als Commissaris bij GreenChoice en sinds een half jaar als Commercieel Directeur bij Groendus. Tijdens zijn loopbaan stond de klant altijd al centraal in zijn denken. Als bestuurslid van Holland Solar wil ik de belangen van onze leden dus dienen.” 

Hoe ben je betrokken geraakt bij Holland Solar?  

“We zijn via Holland Solar Voorzitter Peter Molengraaf in contact gekomen met de branchevereniging. Daarnaast zijn er meerdere Groendus collega’s actief in werkgroepen en commissies. Groendus wil graag ook in het bestuur vertegenwoordigd zijn. Niet alleen om goed geïnformeerd te zijn, maar ook om bij te dragen aan de doelstellingen van de branchevereniging.”

Waarom wilde je graag deel uitmaken van het bestuur van Holland Solar? 

“De verduurzaming van Nederland is ontzettend complex en dat kan je als bedrijf niet alleen. Daarvoor heb je een branchevereniging, invloed in Den Haag en samenwerking in de keten nodig. Er zijn zoveel thema’s waarin je alleen door samenwerken tot een oplossing of tot een doorbraak komt. Alleen lukt dat niet. Congestie is een belangrijk voorbeeld waar samenwerking met alle stakeholders cruciaal is om economische groei èn verduurzaming te realiseren.”

Waar kijk je het meest naar uit?  

“Ik kijk het meeste uit naar het contact met de leden. Ik wil goed begrijpen op welke manier we als branchevereniging waarde kunnen leveren. Daarnaast ben ik onder de indruk van de medewerkers van Holland Solar: deskundig, gedreven en ‘goed volk’! Ik verheug me op de samenwerking met hun. En ‘last but not least’ mijn mede-bestuursleden. Een betrokken groep mensen met verschillende achtergronden vormen een bijzonder netwerk waardoor ik nog beter de markt leer begrijpen. Met elkaar werken we aan een bijzonder urgente taak: we moeten de klimaatverandering en geo-politieke afhankelijkheid verminderen. Om met deze thema’s Nederland leefbaar te houden is in Nederland veel te doen en ligt een belangrijke sleutel in Europa. ”

Heb je zin om aan de slag te gaan?  

“Ja, zeker! Ik ben een teamspeler die probeert om goed te begrijpen wat er speelt en wat er nodig is. Dus ik zal in het begin heel veel vragen stellen en luisteren en misschien mijn mening nog een tijdje uitstellen. Daarmee probeer ik tot goede besluitvorming te komen en daarmee onze leden te bedienen.”

Terug naar het overzicht

Sluit je nu aan bij al die andere bedrijven in de Nederlandse zonne-energiesector en word lid van Holland Solar!