Veiligheid heeft topprioriteit – aantal ongevallen bij installatie zonnepanelen moet omlaag

Geplaatst op:

Net als de Arbeidsinspectie zijn de brancheverenigingen Holland Solar en Techniek Nederland bezorgd over de veiligheidssituatie in de zonne-energiesector. Ieder ongeval dat plaatsvindt bij het installeren van zonnepanelen is er één te veel. Wij vinden dat veiligheid altijd topprioriteit moet zijn. Aan de veiligheid van monteurs mag geen enkele concessie worden gedaan. 

Techniek Nederland en Holland Solar zijn zich terdege bewust van hun verantwoordelijkheid. We hebben daarom de afgelopen jaren een uitgebreid kwaliteits- en veiligheidsborgingssysteem opgezet. Naar aanleiding van de recente berichten van de Arbeidsinspectie zullen Techniek Nederland en Holland Solar de voorlichting over veilig werken intensiveren. Daarbij spannen wij ons in om het kwaliteits- en veiligheidsborgingssysteem óók onder de aandacht te brengen van bedrijven die geen lid zijn van de brancheorganisaties.

Techniek Nederland en Holland Solar wijzen alle bedrijven in de sector voortdurend op het belang van het naleven van de regels, instructies, procedures en adviezen voor kwaliteit en veiligheid. Ons doel is helder: een veilige sector.

Kwaliteits- en veiligheidsborg zonne-energiesector

Het kwaliteits- en veiligheidsborgingssysteem van de sector bestaat uit normen, het handboek zonne-energie, opleidingen en examens als onderdeel van de vakmanschapsroute voor de zonnestroominstallateur, en erkennings-/certificeringsregelingen. Meer informatie is hier te vinden.

Terug naar het overzicht

Sluit je nu aan bij al die andere bedrijven in de Nederlandse zonne-energiesector en word lid van Holland Solar!