Actueel

Holland Solar mist concrete plannen in Zonnebrief 3.0.

Het kabinet heeft de Zonnebrief 3.0 naar de Tweede Kamer gestuurd. Waar in eerdere brieven uitgebreide plannen van het Kabinet voor de uitrol van zonne-energie in Nederland stonden, mist Holland Solar in deze editie visie en concrete plannen. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) maakte bekend dat het zonder aanvullend beleid niet gaat lukken om het RES-bod van 55TWh aan duurzame energie in 2030 te halen. Het is daarom essentieel dat het Kabinet nu met concrete acties op de proppen komt.

Netinfra

Meld je nu aan voor de Studiedag Netcongestie!

Er is steeds meer schaarste op het net. Netcongestie is de reden dat steeds meer zon- en windprojecten niet meer aangesloten kunnen worden op het elektriciteitsnet. Projectontwikkelaars moeten creatief zijn om in deze omstandigheden een aansluiting te realiseren. Op woensdag 5 februari 2024 van 13:30 tot 17:00 organiseert de juridische werkgroep van Holland Solar, in samenwerking met NedZero, een studiemiddag over mogelijke oplossingen in tijde van netcongestie. Denk hierbij aan cable pooling, directe lijn, groepscontracten of een GDS (gesloten distributie systeem). De locatie wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt. Schrijf je nu in!

Holland Solar ziet opening voor een flexbonus in batterijenplannen Minister en Staatssecretaris

Minister Hermans en Staatssecretaris Jansen hebben de strategische aanpak batterijen naar de Kamer gestuurd. Holland Solar ziet in de plannen van de Minister een goede ingang voor het mogelijk maken van een flexbonus voor het stimuleren van eigen verbruik van zonnestroom en het verbeteren van de marktomstandigheden voor thuisbatterijen en co-located batterijen bij grote zonnestroominstallaties.

Regioteam lanceert factsheet 'Batterijen bij wind- en zonneparken'

Onze nieuwe factsheet "Batterijen bij wind- en zonneparken" biedt een uitgebreide kijk op de voordelen van co-located batterijen. De factsheet is ontwikkeld door het Regioteam Energietransitie, waarvan Holland Solar onderdeel is. Hierin worden belangrijke punten belicht, zoals de positieve impact van deze batterijen op netcongestie en de voordelen voor landschappelijke inpassing en systeemkosten.

5 Voordelen van zonnewarmte

5 voordelen van zonnewarmte  In 2050 moeten in Nederland alle woningen zonder fossiele energiebronnen verwarmd worden. Dat betekent dat alle warmte die we nu gebruiken uit aardgas in de komende jaren in rap tempo vervangen moet worden door een duurzame bron. Elke optie om fossiele warmte te vervangen voor duurzame warmte heeft zijn voordelen en nadelen. Zonnewarmte is een decennia oude techniek, die toepasbaar is voor diverse warmtevraagstukken. In dit artikel delen we de top 5 voordelen van zonnewarmte! 

Holland Solar: haast maken met zonne-energie cruciaal na KEV 2024

De KEV 2024, laat zien dat we de klimaatdoelen van 2030 niet gaan halen met de huidige plannen  van het kabinet. In de Klimaat- en Energieverkenning berekent het Planbureau voor de Leefomgeving of Nederland op koers is om de klimaatdoelen voor 2030 te halen. Versnelling van de energietransitie is uiterst noodzakelijk, waarin zonne-energie een onmisbare rol speelt. Alleen met het verhogen van eigen verbruik en de inzet van opslag kan deze versnelling gerealiseerd worden.

Sluit je nu aan bij al die andere bedrijven in de Nederlandse zonne-energiesector en word lid van Holland Solar!