De branchevereniging van Nederlandse experts in zonne-energie!

Samenwerking

Samenwerking

Holland Solar werkt nauw samen met diverse organisaties in binnen- en buitenland.

Samenwerking met Nederlandse organisaties

De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie
De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) is dé ondernemersorganisatie voor duurzame energie in Nederland. De NVDE vertegenwoordigt ruim 1.000 energie gerelateerde bedrijven, netbeheerders en energiecoöperaties. De NVDE maakt zich sterk voor een energievoorziening die volledig is gebaseerd op hernieuwbare energie door het bundelen van krachten uit de gehele sector. Met deelnemers vanuit al deze invalshoeken wil de NVDE het proces van energietransitie met kracht, inspiratie en veel enthousiasme versnellen.

Cleantech Holland
Holland Solar werkt ten behoeve van de stimulering van exportkansen van Nederlandse zonne-energieleveranciers nauw samen met Cleantech Holland. Holland Solar maakt deel uit van de advisory board van Cleantech Holland.

Samenwerking met buitenlandse organisaties

ISES

De International Solar Energy Society, een vereniging met leden uit negentig landen, houdt zich bezig met zonne-energie, windenergie en biomassa, en heeft als doel het uitwisselen van kennis en ervaring.

Solar Heat Europe
Holland Solar is aangesloten bij Solar Heat Europe (voorheen ESTIF), European Solar Thermal Industry Federation, de Europese organisatie voor zonnewarmte waar meer dan 100 bedrijven en belangenorganisties zijn aangesloten uit de zonnewarmte-industrie.

Solar Power Europe
Holland Solar is ook aangesloten bij Solar Power Europe, de European Photovoltaic Industry Association (de Europese organisatie voor zonnestroom) die de Europese belangen van de zonnestroomindustrie verdedigt.

Samenwerking met overige organisaties

In Nederland zijn veel instellingen actief op het gebied van zonne-energie. Holland Solar werkt nauw samen met deze organisaties, waaronder de Rijksdienst Voor ondernemend Nederland (RVO.nl), ODE Decentraal, TNO-Bouw, Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN), Vereniging van Nederlandse Installatiebedrijven (UNETO-VNI) en Kenteq, kenniscentrum voor technisch vakmanschap.

Samenwerking in het kader van de European Solar Days

Holland Solar coördineert de Nederlandse editie van de jaarlijkse European Solar Days in samenwerking met ESTIF, Solar Power Europe, RVO, ODE en UNETO-VNI. Met de European Solar Days wil de zonne-energiesector door heel Europa bedrijven, overheden en particulieren informeren over het gebruik van de zon als belangrijke en aantrekkelijke energiebron. Tijdens deze dagen organiseren bedrijven, overheden en particulieren in Europa vele evenementen met zonne-energie in de hoofdrol. Kijk voor meer informatie op www.solardays.nl