De branchevereniging van Nederlandse experts in zonne-energie!

Bestuur

Ons bestuur

Jaap Baarsma Website HSJaap Baarsma, Voorzitter Holland Solar
Jaap is sinds 2016 lid van het bestuur. Jaap Baarsma heeft zich na zijn wethouderschap in Zwolle vanuit zijn eigen bedrijf gericht op duurzame energie en in het bijzonder op zonne-energie. Hij heeft vele zonnestroom projecten helpen realiseren en is ook verantwoordelijk voor één van de grootste zon-thermische projecten in de bestaande bouw. Samen met een groep elektrotechnische bedrijven heeft hij EcoNed opgezet, dat als doel heeft om de duurzame energie bij de leden te stimuleren. In deze hoedanigheid heeft hij intensief samengewerkt met de groothandel. Daarnaast is hij directeur van een groot zonnepark in Spanje.

MichelArninkhof-websiteMichel Arninkhof, penningmeester Holland Solar
Michel is sinds eind 2013 bestuurslid van Holland Solar. Michel is werkzaam voor de Raedthuys Groep en is daar manager Solar en Bio. Raedthuys is ontwikkelaar, investeerder, exploitant van duurzame energie projecten. Raedthuys verkoopt en verhuurt zonne-energie installaties en projecten aan woningcorporaties, bedrijven en particulieren. Michel is van 1998 tot 2006 eerst directeur-secretaris en van 2006 tot eind 2013 bestuurslid en penningmeester van het Platform Bio-Energie geweest. Van 1998 tot en met 2006 heeft Michel voor PwC gewerkt. Michel heeft aan de Universiteit Nijmegen scheikunde gestudeerd en een MBA gedaan aan de Rotterdam School of Management. Michel woont in Almelo, is getrouwd en vader van twee kinderen.

Portret PierrePierre Gerrissen, bestuurslid Holland Solar
Pierre is sinds 2011 bestuurslid van Holland Solar. Hij heeft in 2010 het bedrijf SolarCare opgericht en is sindsdien als DGA actief om dit bedrijf verder uit te bouwen. SolarCare is gespecialiseerd in de realisatie en inrichting van online PV monitoring, slimme meter uitlezing en customer care diensten voor leveranciers, dienstenaanbieders, woningcorporaties, investeerders en eigenaren van zon-PV installaties.Binnen SolarCare is jarenlange kennis en ervaring op het gebied van monitoring, telecommunicatie, zonne-energie en internet bij elkaar gebracht (i.s.m. externe partijen). Het eerste resultaat van deze uitzonderlijke combinatie is de zon-PV monitoring service Solar Boulevard™.

Ernst Ernst van Tongeren, secretaris Holland Solar
Als directeur/eigenaar van adviesburo ID energie, is Ernst zelfstandig en onafhankelijk adviseur voor duurzame energie en werktuigkundige installatietechnieken. Hij werkt vanuit de praktische expertise, opgedaan als langdurig eigenaar zijn van een installatiebedrijf in duurzame energietechnieken. Hij is actief voor het Zonnekeur-installateur en werkt daarbij als assessor voor de EVC route van KvINL. Als mede-oprichter en voorzitter van de Stichting Zonacademie stimuleert hij de instroom van duurzaam installateurs.

A3 Marcel Cloosterman Pasfoto3Marcel Cloosterman, bestuurslid Holland Solar
Sinds november 2014 is Marcel lid van het bestuur. Als directeur van 'Ik ben Ra' vertegenwoordigt hij de zonnewarmtebranche binnen het bestuur. Ik ben Ra is specialist in Zonnewarmte en adviseert, ontwerpt en installeert zonnewarmtesystemen van klein tot groot. De afgelopen jaren was Marcel al actief als voorzitter van de zonnewarmtesectie van Holland Solar. Voordat hij in 2010 met Ik ben Ra startte, was hij directeur bij energiebedrijf Eneco. Daarvoor had hij verschillende directiefuncties bij zetmeelbedrijf Amylum (Tate&Lyle) en Voedingsmiddelenbedrijf Unilever met uitgebreide internationale ervaring. Hij is afgestudeerd aan de TU Delft als werktuigbouwkundig ingenieur.

RobbertvDiemen-websiteRobbert van Diemen, bestuurslid Holland Solar
Robbert is sinds 2012 werkzaam als commercieel manager bij zonneboilerfabrikant HRsolar B.V. Hiernaast is hij vanaf november 2015 bestuurslid bij Holland Solar. Robbert is hierbij actief voor het beleid en promotie van zonnewarmte maar wil ook de synergie tussen PV en zonnewarmte stimuleren. Voordat hij aan de slag ging bij HRsolar heeft hij gewerkt in de industriële automatisering met als achtergrond een HBO commercieel ingenieur elektrotechniek en bedrijfskunde opleiding.

 

Wijnand van Hooff, bestuurslid Holland Solar

Dennis de Jong, bestuurslid Holland Solar

Peter Desmet, bestuurslid Holland Solar